Упис у први разред
Исказивање интересовања за упис у први разред ОШ "9. октобар" у Прокупљу

Поштовани родитељи/други законски заступници,
Попуњавањем овог упитника од данас исказујете интересовање за упис свог детета у нашу школу. Подаци које достављате ће се користити у сврхе уписа ученика. Сву документацију потребну за упис детета у школу Управа школе преузима електронским путем, без доношења папирне документације. Након попуњавања овог упитника бићете благовремено обавештени телефонским путем о даљој процедури уписа детета у први разред. Све информације које су вам потребне можете добити путем телефона на број 027-331-043.
У први разред се уписују деца рођена од 1. 3. 2016.године до 28. 2. 2017. године. Уколико територијално не припадате нашој школи, потребно је да попуните молбу у просторијама школе до 1. 2. 2023. године.
За превремени упис у први разред могу се пријавити и деца рођена у периоду од 1. 3. 2017. године до 31. 8. 2017. године, за шта је потребна провера спремности за полазак у школу коју организује школа.
Срећан полазак у школу!
Управа ОШ "9.октобар"
Свети Сава
Срећна вам слава Свети Сава !

Овогодишњи Савиндан обележили смо пригодним програмом и сечењем славског колача.
Нека вам сваки школски дан буде испуњен радошћу, осмесима, успесима, добрим здрављем и међусобним дружењем.

У оквиру активности програмирања уређаја микробит ученици су програмирали три микробита. Један микробит је радио на сензор светлости, тако да док се сноп светлости не прекине, ради зелена диода. Када се сноп светлости прекине, ради црвена диода. Тиме је микробит указивао на то да ли је контејнер пун, или у њему има још простора за одлагање чепова.
Друга два микробита су повезана блутутом тако што је један постављен на вратанцима за убацивање чепова и ради по принципу акцелератора тј. промене нагиба. Други је постављен на прозорчету да показује или симбол смајлија у почетном стању, или симбол трепћуће срце када се вратанца отворе и убаци чеп.

Преузми код за Микробит

Основна школа "9. октобар"