Упис у први разред
Исказивање интересовања за упис у први разред ОШ "9. октобар" у Прокупљу

Поштовани родитељи/други законски заступници,
Попуњавањем овог упитника од данас исказујете интересовање за упис свог детета у нашу школу. Подаци које достављате ће се користити у сврхе уписа ученика. Сву документацију потребну за упис детета у школу Управа школе преузима електронским путем, без доношења папирне документације. Након попуњавања овог упитника бићете благовремено обавештени телефонским путем о даљој процедури уписа детета у први разред. Све информације које су вам потребне можете добити путем телефона на број 027-331-043.
У први разред се уписују деца рођена од 1. 3. 2016.године до 28. 2. 2017. године. Уколико територијално не припадате нашој школи, потребно је да попуните молбу у просторијама школе до 1. 2. 2023. године.
За превремени упис у први разред могу се пријавити и деца рођена у периоду од 1. 3. 2017. године до 31. 8. 2017. године, за шта је потребна провера спремности за полазак у школу коју организује школа.
Срећан полазак у школу!
Управа ОШ "9.октобар"
Свети Сава
Срећна вам слава Свети Сава !

Овогодишњи Савиндан обележили смо пригодним програмом и сечењем славског колача.
Нека вам сваки школски дан буде испуњен радошћу, осмесима, успесима, добрим здрављем и међусобним дружењем.

Наставници који су похађали обуку за критичко мишљење и решавање проблема, у склопу програма „Школе за 21. век“, покренули су пројекат под именом „Није лажа рециклажа“, који за циљ има сређивање школског простора одлагањем секундарних сировина на еколошки прихватљив начин.
Током овог и протеклог месеца, наставници укључени у пројекат реализовали су бројне припремне активности. Соња Миљковић и Милица Денић припремиле су анкетна питања и реализовале веб анкету на основу које је пројекат добио подршку великог броја ученика. Биљана Стојиљковић је одржала јавни час који је помогао да ученици ближе схвате појам и значај рециклаже. Немања Китановић је израдио техничку документацију.

До краја 2019. године потребно је реализовати набавку материјала од кога ће бити израђен посебан контејнер. Након израде, чланови ликовне секције ће се потрудити да му улепшају изглед, док ће чланови клуба програмера, помоћу микробита, додати звучне ефекте са циљем додатна мотивације.

 


Основна школа "9. октобар"